Про це повідомляє видання The Daily Mail, пише «Хроніка.інфо».

Під час експерименту лікарі переконалися, що сульфорафан ('єднання з брокколі) зменшував тяжкість інсульту у мишей. Сульфорафан активує в головному мозку захисний фермент, вважають фахівці.

Фермент, про який йде мова, запобігає інтенсивності окисного стресу, через який відбувається пошкодження клітин вільними радикалами. З цим процесом пов'язані найнебезпечніші порушення в організмі, включаючи появу раку і хворобу Альцгеймера.

Раніше вченими було виявлено, що в брокколі міститься речовина нікотинамідмононуклеотід (NMN), здатна запобігати погіршення роботи печінки, зору, метаболізму, а також зниженню щільності кісткової тканини, – тобто тих чинників, які виявляються визначальними в старінні організму.

Щодо сульфорафана, то наукові дослідження вже не раз виявляли його протиракові властивості.

 

«Вголос»