Медики назвали доступний та ефективний овоч, який врятує від інсульту

Вчені з Королівського коледжу Лондона переконалися в тому, що добре відомий науці компонент брокколі специфічним чином діє на мозок. Властивості цієї речовини вони спостерігали під час дослідів на мишах.

Про це повідомляє видання The Daily Mail, пише «Хроніка.інфо».

Під час експерименту лікарі переконалися, що сульфорафан ('єднання з брокколі) зменшував тяжкість інсульту у мишей. Сульфорафан активує в головному мозку захисний фермент, вважають фахівці.

Фермент, про який йде мова, запобігає інтенсивності окисного стресу, через який відбувається пошкодження клітин вільними радикалами. З цим процесом пов'язані найнебезпечніші порушення в організмі, включаючи появу раку і хворобу Альцгеймера.

Раніше вченими було виявлено, що в брокколі міститься речовина нікотинамідмононуклеотід (NMN), здатна запобігати погіршення роботи печінки, зору, метаболізму, а також зниженню щільності кісткової тканини, – тобто тих чинників, які виявляються визначальними в старінні організму.

Щодо сульфорафана, то наукові дослідження вже не раз виявляли його протиракові властивості.

 

«Вголос»

 


ЗА ТЕМОЮ
КОМЕНТАРІ

Завантаження...
RedTram