На Евересті відкриється тимчасовий ресторан

Вже у грудні у базовому таборі Евересту туристи матимуть можливість об’єднати емоційну насолоду від споглядання вершини світу із куштуванням страв від шефа.
Базовий табір Евересту Базовий табір Евересту

Про це розповідає 4sport.ua.
Ідея влаштувати такий ресторан належить шеф-кухарю Джеймсу Шерману , який  організував світовий гастрономічний тур «One Star House Party». Тур розрахований на 20 країн та 20 місяців. Ідея туру полягає в організації тимчасових першокласних ресторанів, гідних мішленівської зірки в 20 країнах світу і найбільших містах. Меню цих ресторанів буде дотримуватися місцевої кухні.

Тож, найбільш незвичайним етапом туру стане облаштування тимчасового  ресторану  у базовому таборі на Евересті на висоті 5364 метри над рівнем моря.  Група туристів із 15 осіб відправиться з Катманду до базового табору Евересту, де вони візьмуть участь у відкритті тимчасово ресторану Джеймса Шермана, шеф-кухаря зі світовим ім'ям.
У базовому таборі Евересту ресторан Джеймса буде працювати лише 1 день в середині грудня, з урахуванням того, що сам трекінг до ресторану почнеться в Лукла 10 грудня і закінчиться поверненням туристів 23 грудня в Катманду. З собою в трекінг до базового табору команда Джеймса запрошує лише 15 осіб, які готові оплатити трекінг за $1050  США.
Відзначимо, що базовий табір Евересту вже не в перший раз стає об'єктом для втілення амбіцій кулінарів, так в минулому році володар зірки Мішлен, шеф-кухар Сет Бейнс (Sat Bains) планував встановити рекорд Гіннеса, приготувавши вечерю для альпіністів на Північному Сідлі найвищою гори в світі - Евересту. Втім,  землетрус в Непалі зруйнувало плани Сета.

 

ЗА ТЕМОЮ

КОМЕНТАРІ 0 +

КОМЕНТУВАТИ


волог.:

тиск:

вітер:

волог.:

тиск:

вітер:

волог.:

тиск:

вітер:

волог.:

тиск:

вітер:

Завантаження...
RedTram