Пиво навіть у невеликій кількості може завдати шкоди людському організму.

До такого висновку дійшли дослідники з Медичної школи при Університеті Індіани (США), пише 24apteka.

У ході експерименту вчених добровольці отримували пиво в кількості, що містить 15 мл спирту. Саме за такої незначної кількості, як вважалося, алкоголь не завдає шкоди мозку.

Західна медицина оцінює як «безпечні» дозу алкоголю для чоловіків 30-40 мл спирту (за добу), а для жінок — не більше 20-30 мл. Але дослідження за допомогою томографа засвідчило: і після 15 мл пива в мозку починалися реакції, що призводять до різкого вивільнення дофаміну, через що у людини розвивається звикання і наростає потреба в більшій дозі алкоголю. У такій ситуації найбільше страждає печінка.

«Люди не вважають пиво алкогольним напоєм, тому пивний алкоголізм розвивається швидше і спричиняє серйозніші наслідки, ніж розпивання міцних спиртних напоїв», — заявили дослідники.

За їхніми словами, зараз у пиві часто містяться невластиві його класичним рецептурам інгредієнти. Частина з них — канцерогени.

Щоденна доза пива у дві-три гальби є вкрай небезпечною для печінки.