Пташенята пінгвінів масово загинули від голоду

На сході Антарктики в колонії пінгвінів від голоду загинули пташенята, крім двох.

Про це повідомляє ВВС.

Причиною загибелі пташенят став незвично великий обсяг криги, через що пінгвінам доводилося відпливати за їжею далі, ніж зазвичай.

Експерти назвали нинішній сезон розмноження пінгвінів катастрофічним. Це вже другий поганий сезон для пінгвінів за 5 років. У 2015 році не вижило жодне пташеня.

Захисники природи закликають вжити негайних дій із захисту колонії, що налічує 36 тис птахів. Всесвітній фонд дикої природи заявляє, що виживанню багатьох антарктичних видів, зокрема пінгвінів Аделі, допоможе заборона на вилов криля в цьому районі.

Захист цих птахів обговорять у понеділок, 16 жовтня, на зустрічі Комісії зі збереження живих антарктичних морських ресурсів. Її членами є 25 держав і Євросоюз.

Пінгвіни Аделі - це птахи, які живуть найпівденніше у світі. Їх знаходять уздовж узбережжя Антарктиди. Сезон розмноження триває від жовтня до лютого. Пінгвіни зазвичай відкладають два яйця у гніздах із каміння. Батьки висиджують їх по черзі. Дорослі особини можуть подорожувати у пошуках їжі на відстань 50-120 км. Зловлене вони приносять пташенятам у дзьобах.

 

 


ЗА ТЕМОЮ
КОМЕНТАРІ

Погода, Новости, загрузка...
Завантаження...
RedTram