Вчені пояснили чим небезпечна червона риба з супермаркетів

Вчені пояснили, чим небезпечна червона риба з супермаркетів

Лосось, який продають у супермаркетах, може містити заборонені токсичні речовини, що викликають проблеми розвитку у дітей.

Про це повідомляє The Daily Mail.

Небезпеку для здоров'я створюють полібромовані дифенілові ефіри, що містяться у воді і кормі риби, вирощеної у неволі. Ці сполуки порушують гормональний фон та провокують відхилення розвитку, якщо потрапляють в організм.

Вчені Університету Піттсбурга (США) зазначають, що рибу можуть вигодовувати на забрудненому кормі, привезеному з країни, в якій не діють жорсткі обмеження щодо полібромованих дифенілових ефірів.

У США і більшості європейських країн ці небезпечні сполуки перебувають під забороною з 2004 року. 

 

«Вголос»

 


ЗА ТЕМОЮ
КОМЕНТАРІ

Загрузка...
Завантаження...
RedTram
http://joxi.ru/82Q4PW8IjpQ3Lm