Зменшити парниковий ефект можна завдяки заміні пельменів варениками

Зменшити парниковий ефект можна завдяки заміні пельменів варениками

Британські та канадські вчені прийшли до думки, що перехід китайців з м'ясних пельменів на вареники допоможе зменшити парниковий ефект.

Про це повідомляє «Platforma».

Кліматологи пропонують вареники як альтернативу м'ясним пельменям. За останніми даними, майже 15% світових парникових викидів виникають через виробництво м'яса.

Причиною цього є виготовлення кормів і метан, який входить до складу кишкових газів свійських тварин. А китайці фанатично люблять пельмені з м'ясом. Відомо, що тільки в 2017 році китайці з'їли близько 74 млн тонн свинини, яловичини та птиці.

Для вирішення цієї проблеми вчені протягом 18 місяців розробляли спеціальну начинку, яка дуже нагадує смак м'яса та практично не відрізняється від справжньої свинини. В результаті вареники, які мають робочу назву omnipork, зроблені з грибів шиітаке, рису та горохового білка.

«Якщо просто сказати людям, щоб вони цього не робили, це не вирішить проблему. Ви повинні дати їм альтернативу», – стверджує Девід Йонг, засновник компанії Green Monday.

Творці продукту сподіваються, що завдяки їх розробці люди перестануть їсти м'ясо хоча б раз на тиждень.

 

«Вголос»

 


ЗА ТЕМОЮ
КОМЕНТАРІ

Завантаження...
RedTram