Упродовж 2018 року капуста в Україні суттєво подорожчали овочі.

Про це розповів Директор Української асоціації постачальників торговельних мереж Олексій Дорошенко, пишуть “Українські новини”.

“За 9 місяців, як цього, так і минулого року, картопля і морква додали відповідно 14% і 78%. Що стосується капусти та цибулі, то 2018 року зростання ціни було суттєвішим, аніж минулорічне. І лише буряк цього року подорожчав менше, аніж у минулому році, в 2018 – на 14%, у 2017 – на 36%”, – йдеться в повідомленні.

Окрім того, Дорошенко зазначив, що зростання вартості м’яса і молочних продуктів менше, аніж у минулому році.

“Зокрема, м’ясо-молочний лідер перших дев’яти місяців 2017 – сало, додало тоді 48%, тоді як за січень-вересень цього року зросло в ціні лише на 2%. Свинина минулоріч подорожчала на 42%, а в 2018 – на 8%, куряча тушка минулого року – на 32%, а в цьому – на 9%, яловичина в 2017 році – на 26%, 2018 року – на 10%, варені ковбаси попереднього року – на 19%, а зараз – на 9%”, – відзначив він.

Зауважується, що м’який сир в 2018 році подорожчав на 1%, сметана – на 4%, молоко – на 3%, вершкове масло – на 4%.

Білий і чорний соціальний хліб у 2017 і 2018 роках подорожчали на 14%. За січень-вересень 2017 і 2018 курячі яйця подешевшали на 9%, а гречка – на 22%.