Дієтолог Олена Юдіна розповіла, як підготувати імунітет до можливої боротьби з коронавірусом, і пояснила, чи допоможе у цьому алкоголь.

Про це пише "Оглядач".

Так, експерт порадила зробити основою раціону овочі, фрукти та каші, адже вони містять багато клітковини, вітамінів і мінералів. Харчуватися, за її словами, потрібно різноманітно - обов'язково продуктами, які містять вітамін С. Разом з тим, Юдіна застерегла від самовільного вибору вітамінних препаратів - без поради лікаря це може тільки нашкодити.

Також медик наголосила на важливості здорового сну - не менше, ніж 8 годин на добу.

Що ж до алкоголю, екперт заявила: розмови про те, що він нібито вбиває віруси - міф. Відтак слід відмовитися від нього взагалі. Особливо - від міцних напоїв, адже вони тільки послаблюють імунітет. За бажанням в раціоні можна залишити хіба сухі вина та напої із природним бродінням.