Вибрати смачний, стиглий і безпечний кавун досить непросто, але реально, якщо слідувати порадам експертів.

Як йдеться в сюжеті Oboz TV, окрім характерного дзвінкого звуку, стиглий кавун можна розпізнати за темно-зеленим кольором і сухою плодовою ніжкою. Складніше перевірити кавун на вміст нітратів.

Як розповів начальник головного управління Госпродпотребслужби міста Києва Олег Рубан, візуально визначити рівень нітратів у кавунах практично неможливо, тому що це хімічна речовина.

Він порадив питати продавців про взяття державної ветеринарної експертизи. Це невелика за розміром довідка з позначками про лабораторію, яка провела тестування.

Також можна самостійно перевіряти кавун за допомогою невеликого електронного нітраттестера. У такому випадку для кавуна норма нітратів не повинна перевищувати рівень 60 міліграмів на кілограм.

Нагадаємо, на Запоріжжі виявили тонну небезпечних кавунів і динь.