Людина може дозволити собі з’їсти бургер не більше двох разів на місяць.

Про це повідомила дієтолог Марина Стародубова.

“Останнім часом ми стали все частіше зустрічати в меню ресторанів “гамбургер в листі” і, напевно, багато хто вважатиме, що це менш калорійний продукт, проте такий бургер як правило містить близько 20 г білків, 20 г жирів, 5-10 г вуглеводів (що зрозуміло, так як в ньому немає булочки) і тягне на 250-300 калорій, але, на жаль, насичених жирів в ньому так само багато, як і в класичному”, – сказала експертка.

Вона пояснила, що калорійність гамбургера залежить від розмірів і конкретного складу, а не від типу.

Причому від картоплі фрі, соусів і солодких напоїв найкраще відмовитися, якщо ви вирішили порадувати себе цією стравою, підкреслила Стародубова.

Нешкідливий тип гамбургера – цей той, який ви самі приготували вдома. Найкраще використовувати цільнозернову булочку або хлібці, котлету з нежирного м’яса або сої і побільше овочів. Жирний соус рекомендується замінити лимонним соком або нежирним йогуртом.