Про це повідомляється на сайті Політехнічного університету Вірджинії.

Учені протягом року додавали до раціону мишей спеціальну сполуку, що міститься у шкірці червоного винограду – ресвератрол.

Після детального вивчення поведінки мишей, вчені прийшли до висновку, що стан тварин знаходиться на такому рівні, ніби вони дотримувались дієти та виконували регулярні фізичні вправи.

Проте, незважаючи на такі результати, учені повідомили, що при вживанні навіть у великих кількостях червоного вина людина не може отримати такі ж результати.

«У вині ресвератрол є в невеликих дозах, так що ви не зможете випити його в достатній кількості, щоб домогтися того ж ефекту, який ми виявили у мишей. Наступним кроком є визначення механізму, який дозволяє захищати синапси (місце контакту між двома нейронами). Якщо ми відкриємо його, то зможемо модифікувати цю речовину або шукати інші молекули, які є більш ефективними у захисті синапсів», - повідомив один із авторів дослідження Грегоріо Вальдес.

«Вголос»