Про це заявив кандидат медичних наук Анатолій Печінка, розповідає «Сегодня».

Коньяк, наприклад, може містити палений цукор, сивушні масла, альдегіди, а віскі – барвники та стабілізатори смаку.

Разом з тим, за словами експерта, такі напої у своїй масі є низькоякісними. Через етанол, які вони містять, людина швидше п’яніє, а велика його кількість спричиняє інтоксикацію. Тому горілка ще й набагато безпечніша.

Проте під час її виробництва можуть використовувати метанол – смертельний для людини спирт, який майже не відрізняється від етанолу. Таким чином фальсифікована горілка стає смертельно небезпечною для здоров’я.

Проте навіть якщо горілку виготовити за всіма стандартами, вона все ж шкідлива для печінки.

«Регулярне вживання цього спиртного напою навіть в невеликих кількостях неминуче призводить до розвитку алкогольної залежності, алкогольного гепатиту і навіть цирозу печінки», – зазначив Анатолій Печінка.