Про це свідчать дані дослідження британських вчених, пише Добрий лікар.

Агентство з харчових стандартів (FSA) Великобританії виступило з попередженням про те, що низка продуктів, які містять високий рівень акриламіду, можуть бути небезпечними.

До переліку увійшли 25 продуктів, які експерти назвали канцерогенними, через наявність в них акриламіду. Ця речовина утворюється, коли крохмалисті продукти обсмажуються, готуються на грилі, запікаються або смажаться протягом тривалого часу при високих температурах.

Список небезпечних продуктів включає, в тому числі, чіпси, деякі сорти печива, кави, сухі сніданки, а також низку продуктів для немовлят. При цьому фахівці з безпеки харчових продуктів не закликають людей відмовитися від вживання цих продуктів, але заявляють, що виробникам рекомендується знизити рівень акриламіду.

Досліди на тваринах показали, що акриламід може викликати мутації ДНК і рак.