Дієтолог Вікторія Савицька розповіла, як потрібно харчуватися у холону пору року, щоб не набрати зайвих кілограм.

Про це вона сказала у коментарі виданню ГолосUA.

Згідно з рекомендаціями ВООЗ, в нашому раціоні щодня має бути не менше 500 грам свіжих овочів, зелені і фруктів. Вони менш калорійні, ніж продукти тваринного походження, однак більш корисні і часто не менш поживні.

«Фрукти і овочі підвищують імунітет, що особливо актуально в осінньо-зимовий період. Щоб отримати максимальну користь, бажано вибирати те, що росте в вашому регіоні, втім сезонні фрукти в раціоні також вітаються. Науково доведено, що вживання темно-зелених овочів і фруктів, – броколі, шпинату, яблук, ківі, авокадо, фейхоа, а також помаранчевих – апельсин, мандарин, моркви, гарбуза, манго, – сприяє зниженню ваги», – говорить експерт.

Не менш важливо включати в раціон свіжу зелень – вона сприяє швидкому насиченню і нормалізує обмінні процеси в організмі.

Нагадаємо, дієтологи рекомендують унікальний цілющий овоч.