Про це у розмовній студії «Правди. Наживо» розповів дієтолог Андрій Маковецький.

За його словами, особливо небезпечними є страви, які містять багато м’яса, морепродуктів, а ще – сметани. Серед них, зокрема, і борщ. Тому саме їх споживання радить обмежити до мінімуму. А для тих, хто з тих чи інших причин не може цього зробити, розповідає, на що варто звертати увагу перед вживанням страви:

«Ми завжди повинні нюхати страву. Зіпсована – віддає кислинкою».

Дієтолог зазначив, що у спеку варто відмовитись від фаст-фудів. А найбезпечнішою їжею влітку є салати, заправлені олією. 

«Якщо ми беремо олійний салат, а не сметанковий, то шанси отруїтися значно меншають. Тому що олія запобігає утворенню бактерій, а сметана – навпаки сприяє цьому», – пояснив він.

Також Андрій Маковецький наголосив: варто обирати вже перевірені кафе та ресторани, і завжди звертати увагу на те, чи чисто в закладі.

Більше – у відео. Прямі ефіри «Правди. Наживо» дивіться щобудня о 19.00 на телеканалі НТА.