Регулювання цін на хліб на рівні центральних органів влади немає. Про це заявив перший заступник начальника Держінспекції з контролю за цінами Олександр Савицький.

Як пише газета «Сьогодні», за його словами, цим займаються облдержадміністрації. При цьому, виходячи із смакових переваг жителів різних регіонів, рецептура паляниць істотно відрізняється, скажімо в «сумішевих сортах» може бути 60% пшеничного і 40% житнього борошна або навпаки. Звідси різна собівартість продукції, відпускна і роздрібні ціни.

Він також відзначив, що, на думку спеціалістів, подорожчання хліба до осені чекати не варто. «До осені підприємства сировиною забезпечені і зростання цін не передбачається, а далі — залежить від вартості борошна, виготовленого із свіжого зерна, енергоносіїв і можливостей підняти зарплати пекарям, адже на більшості підприємств вони низькі», — говорить заступник гендиректора об’єднань хлібопекарської промисловості «Укрхлібпром» Тетяна Мокрова.

ForUm