Про це повідомляє Kyodo.

За словами кулінара, така ідея вперше прийшла йому ще 30 років тому, коли він через неуважність й надто велику кількості клієнтів в ресторані пересмажив стейк у часниковому соусі. Тоді він зім'яв обвуглений часник ложкою й розчинив його у гарячій воді, отримавши напій, якій за смаком нагадує каву, тільки більш гірку.

Після цього він на довгий час забув про своє відкриття і повернувся до роботи над ним після виходу на пенсію.

Зараз Сімотаі налагодив промислове виробництво перемеленого часника, котрий заварюється, як звичайна кава.

Щоправда, перед цим часник слід обсмажити, після чого охолодити й далі вже подрібнювати.

Напій має яскраво виражений запах часнику, однак творець запевняє, що ніякого неприємного запаху не буде завдяки процесу обсмажування.

“Мій напій, напевно, перший в світі в своєму роді. У ньому немає анітрохи кофеїну, і його цілком можуть пити перед сном любителі кави. Також він підходить жінкам, які в період вагітності часто вважають за краще виключити каву зі свого раціону”, - розповів Сімотаі.