У деяких українських сім’ях готують котлети з їжаків та борщ з кров’ю кабана – це для мене був шок.

Про це в інтерв’ю ІА «ПІКА» розповів український кулінарний експерт, шеф-кухар, бізнесмен та телеведучий Євген Клопотенко.

«Найкрутіші рецепти – у Полтаві. Це місто – серце української гастрономії і якби його розвинути, стало справді б дуже крутим, - зазначив він. - На Волині також є незвичні рецепти: у деяких сім’ях готують котлети з їжаків – це для мене був шок – або існує борщ з кров’ю кабана».

Загалом українці, вважає Клопотенко, дуже консервативна нація і в їжу  намагаються вживати найпростіші продукти.

«Тому для української кухні унікальні продукти – це білий буряк, який запікають, а потім їдять з медом; чи беруть пшоно, обкочують його у борошні та яйцях і роблять круті крупки чи затірки (каші), які виходить з цього», - додав Кулінар.

«У Карпатах на столі переважає бринза, страви з кукурудзою та картоплею; у гуцулів є навіть страва боренчик – картопляна запіканка з кукурудзою», - резюмував Клопотенко.

Більше читайте в інтерв’ю: «Україна для світу – як Зімбабве»: кулінар Євген Клопотенко про національну кухню, патріотизм та секрет успіху».