На українських прилавках значно зросла кількість підробленого м’якого сиру.

Про це інформує Асоціація виробників молока.

Зазначається, що факти продажу несправжнього сиру вже зафіксовано в низці українських областей. Останній випадок трапився на Миколаївщині.

"Зазвичай, такі "продукти-фейки" продають на вагу. Цей "НЕтворог" не викликає підозр у пересічного споживача: ніякого специфічного запаху, навіть приємний на смак, на додачу має дуже привабливу ціну — близько 40 грн за кілограм", — йдеться у повідомленні Асоціації.

У складі "фейкового" сиру молочний білок замінюють рослинним. Через це він не псується по кілька тижнів, а при зануренні в молоко розчиняється.

Додамо, для виробництва справжнього м’якого сиру необхідно 6...7 літрів молока, а для рослинного достатньо 1,6...1,8 літрів.

Нагадаємо, минулого року київська лабораторія виявила вершкове масло без слідів молока.