Про це повідомляє  Волинський обласний лабораторний центр Держсанепідслужби України.

Усі хворі святкували випускний вечір у кафе «Таверна» міста Берестечка. Всього у святкуванні брало участь орієнтовно 30 чоловік. Перший хворий звернувся  за медичною допомогою 30 травня ввечері, інші госпіталізовані протягом наступної доби. 

Постраждалих у стані середньої важкості з попереднім діагнозом «харчова токсикоінфекція» було госпіталізовано до інфекційного відділення Горохівської центральної районної лікарні. 

Під час святкування хворі вживали готові страви, заправлені майонезом, приготовані в кафе «Таверна» та продукти, принесені батьками: полуниця, черешня, торти домашнього приготування.

Щоб з'ясувати  причини виникнення спалаху та для його ліквідації працівники Держсанепідслужби проводять санітарно-епідеміологічне обстеження в осередку захворювання. Для лабораторних досліджень відібрано 14 проб харчових продуктів, 20 змивів,  2 проби питної води.

Проведення досліджень триває.