Всі продукти зі списку багаті магнієм, пише ГоГетНьюз.

Китайські вчені провели кілька досліджень, а в їхньому експерименті взяло участь приблизно мільйон охочих. Зрештою, фахівці прийшли до висновку, що люди, які вживали продукти з багатим вмістом магнію на 26% менше схильні до захворювання на цукровий діабет другого типу, ніж люди які не отримували магній. Більш того, вони на 12% менше схильні до ризику отримати інсульт і на 10% рідше стикаються з ішемічною хворобою серця.

Фахівці вважають, що якщо людині вживати в їжу приблизно на 0,1 грама магнію більше, то вони на 7% знижують ймовірність виникнення інсульту. До того ж, ризик захворювання на цукровий діабет у них знижується на 19%. Медики стверджують, що денна доза магнію для дорослої людини повинна становити від 0,5 до 0,75 грама. Продукти, які багаті магнієм це горіхи, червона риба, бобові, цільні злаки, морська капуста, кукурудза, овочі, а також спеції.