Морепродукти безпосередньо не пов’язані з поширенням коронавірусу, і вони не завдають шкоди імунітету людини.

Дієтологиня Айтор Санчес виданню розповіла, що також поки не повідомлялося про зараження вірусами, які можуть виявитися на поверхні продуктів.

“Якщо ви говорили про споживання морепродуктів, яке може завдати шкоди імунітету, то важливо відзначити, що таке можливо, тільки якщо в організм людини потрапила велика кількість важких металів. Про це насамперед потрібно пам’ятати групам населення підвищеного ризику, наприклад, дітям, вагітним жінкам і літнім людям”, – розповіла медикиня.

Санчес підкреслила, що тут йдеться, ймовірніше, про великі риби жирних сортів, а не про морепродукти взагалі.

“До речі, раніше був міф про те, що морепродукти шкідливі для серця через високий вміст холестерину. Зараз у нас більше відомостей, і ми точно знаємо, що морепродукти не роблять негативного впливу на серцево-судинну систему”, – нагадала дієтологиня.

За її словами, немає необхідності обмежувати їх споживання, за винятком тих випадків, коли є конкретні протипоказання.

Читайте також останні новини: