Лікарі розповіли, яку рибу краще не їсти, бо вона може виявитись дуже шкідливою для вашого організму.

Про це інформує Neva Today.

Це пов’язано з тим, що деякі з морських мешканців накопичують ртуть у формі високотоксичної органічної сполуки – метилртуті.

Найвища концентрація ртуті міститься в королівській скумбрії, більшоглазому тунці, акули і риби-меч. Від цих видів риб фахівці рекомендують відмовитися зовсім.

Також експерти рекомендують скоротити вживання до одного разу в тиждень форелі, дорадо, сібаса і карпа.

А такі види риб як річкова форель, лосось, морський окунь, оселедець, креветки, краби, устриці і анчоуси можна їсти, не побоюючись за здоров’я, кілька разів в тиждень.

Найбільш чутливими до впливу ртуті є вагітні жінки, а також маленькі діти, оскільки ртуть може чинити несприятливий вплив на мозок і нервову систему дитини навіть під час внутрішньоутробного розвитку. Причому неврологічні захворювання, спровоковані отруєнням ртуттю, здатні проявлятися через роки.