Про це заявила експерт з якості та безпеки харчових продуктів Олена Сидоренко, пише "Обозреватель".

Фахівець зазначила, що ці речовини в овочах несуть найбільшу небезпеку здоров'ю людини під час споживання.

"Потрібно розуміти, що крім нітратів, є і інші речовини в таких ранніх овочах. Помідор обробляють ззовні, щоб він добре зберігався. Нітрати як такі нам не загрожують, а загрожують нітрозаміни, які утворюються в нашому організмі", – пояснила вона.

Разом з тим, Сидоренко додала, що зараз у світі існує безліч препаратів для обробки ранніх овочів, які активно використовують аграрії.

"Зрозуміло, що такі ранні овочі потрібно добре мити. Крім нітратів, які є всередині, вони добре розчиняються у воді, є понад дві тисячі різних речовин, які використовують для обробки і зберігання, зокрема і пестициди. Вони якраз продовжують термін зберігання таких ранніх овочів", – зазначила експерт.