Про це повідомляють «Українські новини».

Фахівці Держспоживслужби припускають, що захворювання ймовірно зумовило вживання рибної консерви «кілька в томаті» промислового виробництва.

Фахівці Держспоживсдужби встановили, що 59-річна пацієнтка Хмельницької міської інфекційної лікарні 13 липня була госпіталізована з діагнозом «ботулізм, середня форма важкості».

Жінка розповіла медикам, що вживала консервовану продукцію домашнього виготовлення (тушонка з свинини) і рибну консерву промислового виробництва (кілька в томаті).

У Держспоживслужбі також підкреслили, що 10 липня було дано доручення щодо збирання інформації серед операторів ринку харчових продуктів щодо дотримання ветеринарно санітарних вимог та санітарного законодавства.

У регіонах створені робочі групи по перевірці місць несанкціонованої торгівлі рибною продукцією, активізована робота комісійних обстежень установ продовольчої торгівлі і громадського харчування на предмет дотримання ветеринарно-санітарних вимог і вимог санітарного законодавства, місць стихійної торгівлі.