Такі результати дослідження, в якому взяли участь більше двох тисяч людей.

У дослідженні брали участь лише чоловіки, але вчені переконують, що висновки підходять і для жінок.

Дієтологи з Університету Східної Фінляндії 13 років спостерігали за раціоном і самопочуттям чоловіків, намагаючись встановити взаємозв'язок між раціоном харчування і станом здоров'я.

З'ясувалося, що ті, хто їв переважно овочі, фрукти, ягоди, цільні зерна, м'ясо птиці, риби і знежирений сир, рідше страждали від симптомів депресії і мали більш низький ризик цього стану.

Водночас оброблене м'ясо, солодкі напої, десерти та закуски, готова їжа, перероблена картопля – продукти, які підвищують ризик депресії.

Джерело: АМН