Предстоятель ПЦУ митрополит Епіфаній наголосив, що стіл на Різдво повинен бути пісним.

За його словами, до радісного свята віряни готувалися упродовж 40-ка днів.

Страви – це не головне. Не варто забувати про те, що головне свято – Різдво Христове, втілення Господа.

"Якщо ми зараз будем говорити суто про їжу, суто про щось зовнішнє, то кажу ще раз, що ми забудемо про основне. Ми святкуємо Різдво Христове, ми святкуємо те, заради чого втілився Господь: заради того, щоб кожен із нас міг наслідувати Царство небесне. І тому ми повинні найперше відчути цю радість і духовне піднесення у своєму серці, у своїй душі. Тому що Христос прийшов у світ і приніс на Землю мир", - сказав Епіфаній.

Він додав, що якщо люди по-справжньому відчують цей мир, божественний невидимий дотик благодаті, то тоді вони відчують, що є щасливими.

Як писав “Вголос”, Епіфаній потужно звернувся до українців з нагоди річниці отримання Томосу.

Читайте також: рецепти куті на Різдво, як приготувати ідеальну страву.