Про це повідомляє BBC.

Причину загибелі пташенят пов'язують із крижаними утвореннями, не характерними для кінця сезону, що змусило пінгвінів здійснювати триваліші подорожі в пошуках їжі.

Природоохоронні організації закликають до прийняття екстрених заходів по створенню морської заповідної зони на сході Антарктиди, де зараз знаходиться колонія пінгвінів, що налічує до 36 тисяч особин.

За повідомленням Світового фонду дикої природи (WWF), заборона на ловлю криля (дрібних морських рачків і основної їжі пінгвінів) на території проживання птахів допоможе усунути конкуренцію і забезпечити виживання антарктичних тварин, у тому числі пінгвінів Аделі.

«Неможливо уявити собі масштаби ризику відкриття цієї акваторії для промислу криля, який буде змагатися з пінгвінами Аделі за їжу тоді, коли вони намагаються відновитися після двох катастрофічно невдалих сезонів розмноження», - говорить керівник полярної програми WWF Рід Дауні.

Гірше було тільки в 2015 році, коли тоді загинули всі пташенята виду.