Виявляється, що наявність овочевої шкірки в раціоні людини робить позитивний вплив на її імунітет, передає «ГоГетНьюс».

У науковому експерименті взяли участь добровольці - вони були розділені на дві групи. Члени першої групи їли продукти виключно з неочищеною шкіркою, в той час як учасники з іншої групи вживали тільки очищені овочі і фрукти. По завершенню експерименту результати показали однозначну користь вживання «первозданних» продуктів.

Учасники з першої групи могли похвалитися хорошими захисними властивостями організму, ніхто з членів експерименту не переносив вірусних захворювань. До того ж у тих, хто вживав продукти з шкіркою, спостерігалося поліпшення у функціонуванні органів черевної порожнини. Друга група не продемонструвала жодних змін.

Результати першої групи обумовлені наявністю корисних речовин в оболонці овочів, однак експерти попереджають про те, що це стосується тільки продуктів органічного походження, адже в іншому випадку шкірка буде містити величезну кількість пестицидів.