Про це повідомив у коментарі «Вголосу» голова асоціації кухарів «Західна шеф група» Іван Янчишин.

За його словами, досвідчені шеф-кухарі італійського ресторану Львова вирішили познайомити дітей із кулінарними традиціями західної України.

«Не лише на Різдво, а й на Водохреща у нас прийнято готувати різдвяні страви. Кутя, узвар, вареники, голубці, тушкована риба… Ми хочемо, аби діти знали якою є традиційна українська кухня», – пояснив Іван Янчишин.

Під час майстер-класу 20 хлопців і дівчат ліпили вареники, варили кутю, допомагали кухарям готувати рибу і узвар. Опісля приготування 12-и страв відбулося святкове частування.

12-річна Марійка з Луганська каже, що всі українські страви виявилися дуже смачними.

«Особливо мені сподобався узвар – такий солодкий і трохи з кислинкою. Також цікаво було ліпити вареники і готувати грибну підливку до вареників. Мама так вдома не робить», – розповіла дівчинка.

13-річний Михайло у Львові вперше. Говорить, що вдома батьки готували кутю, але на так, як тут.

«Вдома мама варила рис і додавала до нього варення. У Львові для приготування куті беруть зерна пшениці, до яких додають мед, мак і родзинки. Від цього кутz дуже смачна», – поділився хлопець.

Голова асоціації кухарів Іван Янчишин запевнив, що це не останній майстер-клас з кулінарії для дітей.