Яйця є продуктом з ідеальним складом білка і жовтка, але, незважаючи на це, їсти кожен день не слід.

Чому – пояснила в своєму Instagram кандидат медичних наук, ендокринолог клініки Зухра Павлова.

Розповідаючи, скільки яєць можна з’їдати в тиждень, ендокринолог порадила не вживати продукт щодня. Павлова помітила: навіть якщо їжа ідеальна за своїм складом, її постійна присутність в раціоні може викликати розвиток непереносимості, що «доставить масу неприємних моментів, коли ви не зможете з’їсти і шматочка їжі, в якій є яйця».

“Рекомендую максимум два великих яйця (або три дрібних) в день 2-3 рази на тиждень”, – поділилася рекомендацією медикиня.

Павлова радить вживати продукт вареним, оскільки так він краще засвоюється. Яєчня може бути присутнім на столі якомога рідше, як виняток. Ендокринолог пояснила, що жарка сприяє утворенню кінцевих продуктів глікування – головного фактора старіння організму.

Цих рекомендацій слід дотримуватися і тим, хто страждає від цукрового діабету, додала Павлова.