Сьогодні під час прес-конференції  шеф-кондитер поділився враженнями від українських десертів та розповів про європейські тенденції, передає кореспондент Вголосу.

«Солодощі, які виготовляються у Львові для французів є засолодкими. Оскільки у Франції спостерігається тенденція полегшення десертів, зменшення насиченості цукром», – розповів Гріффон.

Шеф-кондитер міркує, що такі віяння, зокрема тяжіння до кремів, прийшли до Львова з Польщі.

«Європа вже відходить від цих тенденцій, йде до спрощення, полегшення, повітряності», –зазначає шеф-кондитер.

Проте Гріффон відзначає оздоблення десертів. «Помітно, що в кондитерській сфері працює багато жінок, оздоблення витончене. Це варто у вас запозичити. Україна часто займає високі місця на конкурсах в номінації презентації і декору», – розповів шеф-кондитер Жіль Гріффон.

Нагадаємо, 26 жовтня шеф-кондитер Жіль Гріффон проведе у торгівельно-розважальному комплексі «King Cross Leopolis» майстер-клас із шоколатьє.