Про це повідомив голова Асоціації Олексій Дорошенко на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook.

«Ми взяли наступний рецепт паски вагою 2,1 кг: 1 кг пшеничного борошна, 6 яєць, 300 г вершкового масла, 300 г цукру, 400 г молока, 150 г родзинок, 50 г дріжджів, за смаком сіль і ванільний цукор, прикраси», – пише Дорошенко.

У 2018 році середньостатистичні ціни в Україні були наступними:

1 кг борошна коштував 9,6 грн
6 яєць - 16 грн
300 г вершкового масла - 52,6 грн
300 г цукру - 3,6 грн
400 г молока - 8,8 грн
150 родзинок на вагу - 12 грн
50 г дріжджів - 7,4 грн
сіль, ванільний цукор і прикраси - 10 грн.

«Таким чином, паска у 2018 нам обійдеться в 120 грн», – резюмував експерт.

У 2017 році ціни були наступними:

1 кг пшеничного борошна коштував 9,3 грн
6 яєць - 9 грн
300 г масла - 42,6 грн
300 г цукру - 4 грн
400 г молока - 6,6 грн
150 родзинок на вагу - 11,6 грн
50 г дріжджів - 7,3 грн
сіль, ванільний цукор і прикраси - 9,6 грн.

Тобто, паска в 2017 році нам коштувала 100 грн. А за рік паска подорожчала на 20%.

 

«Вголос»