Ягоди допомагають знизити ризики певних захворювань або полегшити їх перебіг, а недостатнє їх споживання визнано однією з причин передчасної смертності.

Про це в.о. міністр охорони здоров’я Уляна Супрун написала у Facebook.

Завдяки антоціанам та вітамінам ягоди мають антиоксидантні, протимікробні, протизапальні і нейро- та кардіопротекторні властивості. Недостатнє споживання фруктів та ягід нещодавно визнали однією з причин передчасної смертності.

Зокрема, чорна смородина містить ті ж речовини, що й деякі ліки від депресії. Малина на 15% зменшує ризик серцево-судинних хвороб, але для цього слід їсти принаймні 200 грамів ягід щодня. Натомість малина не збиває температуру, хоч і містить ацетилсаліцилову кислоту.

Ягоди стають на заваді старінню мозку. Досліди на щурах показали, що регулярне споживання чорниці і полуниці покращило ріст нейронів та покращило пам’ять і координацію рухів. Ці дані знайшли певне підтвердження і на людях.

Додамо, виявлено продукт, який сповільнює старіння мозку.