Завтра українці святкуватимуть Святий вечір. У цей день на столі повинно стояти 12 пісних страв. Кутя – найголовніша страва Святого вечора та Різдва. Підрахуємо, скільки коштуватиме українцям приготування куті.

Для приготування святкової страви потрібні мак, горіхи, пшеничні зерна та мед. Також замість пшеничної крупи можна використовувати рисову. Про це інформують "Українські Новини".

Отож, пшеничну крупу продають за середньою ціною 10-20 грн/800 г.

Рисову крупу в Україні можна купити за ціною від 21,40 до 23,30 грн/кг.

Харчовий мак в гіпермаркетах України пропонують за ціною від 28,90 грн/150 г.

Ціна на волоський горіх в Україні коливається на рівні від 130 грн/1 кг до 195 грн/1 кг.

Останній обов'язковий інгредієнт куті – мед.

Ціна на цей солодкий продукт в Україні сильно залежить від міста і місця покупки. В середньому, ціни на мед стартують від 100 гривень.

Крім того, багато рецептів куті включають в себе ще й різні сухофрукти. У гіпермаркетах можна знайти готові набори з різними сухофруктами за середньою ціною від 60 грн/200 г.