Дослідження, проведене Американським хімічним товариством, вивчало вплив текіли на рівень глюкози в крові, і виявило, що цукор в рослині, з якої виробляється текіла, може допомогти знизити рівень цукру в крові.

Природні цукри, які зустрічаються в агаві, називаються агавінами – не варто плутати з сиропом агави – і не засвоюються організмом, тому не підвищать рівень цукру в крові.

Під час проведення дослідження вчені виявили, що миші, які перебували на стандартній дієті, а потім пили воду з додаванням агавінів, в результаті починали їсти менше і мали нижчий рівень цукру в крові, ніж особини, що не споживали агавіни.

Більш того, миші, що вживали агавіни, також продукували гормон під назвою GLP-1, який довше утримує відчуття ситості в шлунку і виробляє інсулін, в зв'язку з чим дослідники вважають, що агавіни можуть бути корисні людям з діабетом або тим, що борються із зайвою вагою.

 

«Вголос»