Це ефект меншовартості, коли ти вважаєш, що за кордоном все краще. Натомість часи змінилися, хоча стереотипи залишилися.

Про це в інтерв’ю ІА «ПІКА» розповів український кулінарний експерт, шеф-кухар, бізнесмен та телеведучий Євген Клопотенко.

«Але є люди, такі, як я, які кажуть: «Досить дивитися за кордон, дивіться на себе!». І з часом ці стануть більшістю і змінять світ – і вже у наших дітей не буде ефекту меншовартості», - наголосив він.

При цьому Клопотенко розповів про особливості вдачі українців:

«Спочатку все поливаємо брудом, а потім любимо. Українці навіть на нові цікаві речі реагують з думкою: «Треба знайти тут недолік». А потім кажуть: «О, круто!», - зауважив він. -  Загалом українці часто щось роблять і думають: «Так в усьому світі». Але ні, багато що так лише у нас.

До того ж кулінар переконаний: будь-яка національна ідентичність формується на основі кількох факторів, одним з яких є їжа.

«Якщо ти хочеш відчути себе українцем, тобі треба говорити українською мовою і їсти українську їжу», - резюмував він.

Більше читайте в інтерв’ю: «Україна для світу – як Зімбабве»: кулінар Євген Клопотенко про національну кухню, патріотизм та секрет успіху».