Дієтологи розказали, які продукти є небезпечними для здоров’я, а відтак їх категорично не можна їсти.

Про це пише “Уніан”.

1. Оброблене м’ясо

Оброблені м’ясні продукти – бекон, сосиски, ковбаси забезпечують подвійний ризик захворювання. Насичений жир викликає запалення, а консервуючі нітрати і нітрити безпосередньо пов’язані з раком.

2. Рафіновані вуглеводи

Білий хліб, цукерки, випічка і т.д. одночасно підвищують рівень цукру в крові і запалення. Такі скачки підвищує рівень запальних цитокінів у крові.

3. Трансжири

Велика кількість випічки і напівфабрикатів містять трансжири, а найгірші серед них – крекери, печиво, тістечка виготовлені промисловим способом.

4. Сіль

Сіль – важлива живильна речовина, але надлишок призводить до низки проблем зі здоров’ям.

5. Доданий цукор

Вживання в їжу занадто великої кількості цукру призводить до різкого збільшення рівня кінцевих продуктів глікування в кровотоці. Це відбувається, коли він взаємодіє з білком або жиром. Надмірну кількість “білої отрути” пов’язують з передчасним старінням, діабетом і серцевими захворюваннями.