Експерти прогнозують, що цього року ціни на продукти продовжуватимуть зростати. Про це інформує Styler.

Вартість харчових продуктів залежить від сезонності, кількості врожаю та дефіциту. Також чимало вітчизняних магазинів піднімають ціни у відповідності до рівня інфляції.

Згідно з даними Державної служби статистики, у 2019 році продуктовий кошик в Україні додав у ціні майже на 12,4 %, незважаючи на те, що паливо здешевіло, а гривня суттєво укріпилася.

Найбільше минулого року "вдарила по кишені" вартість гречки (+70 %) та яблук (+77 %). Щодо хлібу, то його ціна зросла приблизно на 10-13 %. Інші товари зросли менш відчутно – від 2 до 10 %.

Щодо борщового набору, то він здешевів майже на 27 %, а яйця втратили в ціні 14 %.

У 2020 році експерти прогнозують подальше здорожчання продуктів, однак дещо менше, ніж у 2019 році. Хліб додасть в ціні (близько 7 %). Вартість зернових не зміниться. Найбільш складно передбачити коливання щодо овочів та фруктів. Також не зміняться ціни на молочні продукти у зв’язку зі зростанням виробництва.

Як писав "Вголос", дієтологи назвали продукти, котрі спалюють жир.