Захід, приурочений до 150-річчя салату, відбувся вчора у «Галереї їжі» оренбурзького торгового центру «Армада».

У приготуванні салату брали участь кілька десятків шеф-кухарів, яким допомагали місцеві політики, спортсмени, діячі культури і спорту.

Для 1841 кілограма олів'є знадобилося 220 кілограмів картоплі, 40 кілограмів цибулі, 80 кілограмів моркви, 180 кілограмів свіжих огірків, 20 кілограмів зелені, 500 кілограмів ковбаси, 170 кілограмів солоних огірків, 260 літрів майонезу, 5040 яєць і 136 кілограмів зеленого горошку.

Першу порцію салату продали на благодійному аукціоні за 50 тисяч рублів. Ці кошти відправлять у дитячий будинок. Решту салату роздали глядачам або відправили експрес-поштою авторам і акторам з «Іронії Долі» — Ельдару Рязанову, Барбарі Брильській і Андрію Мягкову.

Спочатку планувалося приготувати трохи менше салату — 1743 кілограми, на честь року заснування Оренбурга.

Джерело: РИА Новости