У цьому переконались китайські науковці з Soochow University, пише Independent.

Учені з’ясували, що люди, які регулярно харчувалися сиром, менше ризикують отримати ішемічну хворобу серця на 14%, а інсульт – на 10%.

Експерти проаналізували 15 попередніх досліджень, проведених у Європі та США, які відстежували дієти та наслідки їх для здоров'я у понад 200 тисяч людей. Науковці припустили, що сир підвищує рівень "хорошого" холестерину і при цьому знижуючи рівень "поганого".

Разом з тим, дослідники вказують, що попри високий вміст насичених жирів, організм засвоює менше жиру через вміст у сирі кальцію. А кислота, яку має сир, може запобігти засміченню артерій.

Інше дослідження, яке провели вчені з Університету Редінга у Великобританії, також підтверджує, що споживання сиру не пов'язане з підвищеним ризиком розвитку серцевих захворювань.