У фіналі взяли участь 29 осіб з 13 країн світу. Всі вони – переможці чайних чемпіонатів національного рівня в своїх країнах, пише «Сегодня».

Учасники змагалися в категоріях «Приготування чаю», «Поєднання чаю з їжею», «Чайна мікологія» і «Чайна дегустація».

Дмитро Філімонов – керівник чайного напрямку Good Wine. Він виступив у двох категоріях – «Приготування чаю» ​​і «Чайна дегустація» – і отримав звання чемпіона світу з приготування.

Дмитро презентував авторський спосіб заварювання чаю, який називається методом диференційної екстракції. Його суть полягає в тому, що різні сорти чаю заварюються при різній температурі, щоб повністю розкрити смак. Тому що чайний лист по-різному розкривається у воді різної температури.

Нагадаємо, що німецькі дослідники заявили, що в результаті багаторічних спостережень було встановлено шкоду чаю з молоком. Причому вживання кави з молоком є менш небезпечним для організму.

 

«Вголос»