Про це повідомив директор наукового центру Інституту В’ячеслав Власов, передає veroyatno.com.ua.

За його словами, завдяки новим відкриттям, Україна має високий потенціал для виробництва високоякісних вин.

«Розробки вчених Інституту останніх років у напрямі селекції технічних сортів винограду дали змогу поповнити сортимент України білими сортами – Загрей, Ароматний, Іскорка, Ярило, Селена, що використовуються для приготування столових білих вин високої якості. Серед червоних сортів винограду нового покоління перспективними є Одеський жемчуг, Чарівний (раннього строку достигання) та Отрада (пізнього строку достигання). Встановлено, що виноград названих сортів має високу здатність до накопичення та віддачі фенольних та барвних речовин і, таким чином, є потенціал для виробництва високоякісних червоних вин», – розповів Власов.

Окрім того, науковці Інституту досліджують поліфеноли винограду як засіб вирішення проблем пострадіаційних ускладнень. Це дуже важливо для країн, які постраждали внаслідок аварії на Чорнобильській АЕС, зазначили в НААНУ.