Такі дані наводить Державна служба статистики.

Наприклад, у 2013 році в середньому одна людина споживала 62 кілограми м'ясних продуктів. А в 2016-му ця цифра знизилася на 6 кілограмів – до 56-ти.

У великих столичних супермаркетах телятина коштує від 120 грн до 140 грн за кілограм, свинина – від 130 грн до 150 грн. На ринках ціни на 10-15 грн нижчі за магазинні. Загалом, за останні півроку ціни на м'ясо зросли на 20%.

Експерти стверджують, що м'ясо подешевшає до осені, але несуттєво. Вартість свинини впаде на 3-5% (на 4-6 грн), яловичини – на 10% (на 12-14 грн). А ось м'ясо птиці дешевшати не буде – принаймні поки що.

 

«Вголос»