Про це повідомляє Радіо Свобода. 

«Дощова вода робить пиво по-справжньому м'яким. Смак виходить дуже приємним», - говорить голландець Фред Сток, який варить унікальне пиво.

«У дощовій воді менше кальцію, ніж у водопровідній, через це смак напою зовсім інший», - додає він.

В Амстердамі дощ падає близько 160 днів на рік. Це одна з найбільш дощовитих столиць Європи.

Каналізація міста пристосована до частих маленьких дощів, проте не готова до великих злив. Через це столиця Нідерландів часто перетворюється на суцільний канал.

У місті швидко зрозуміли, що дощова вода – цінний ресурс. Однак вона не з дешевих. 1 літр коштує 0,65 євро. Через це й пиво з неї на третину дорожче звичайного.

Проте підприємці сподіваються, що попит на дощову воду з часом збільшиться, що призведе до зниження ціни.