Мангалиця – це рідкісна порода свині, яка водиться суто в Угорщині. Ще кілька десятків років тому вона була на межі зникнення.

Зовні тварини цієї породи відрізняються від інших порід. У них довга густа, кучерява шерсть, яка буває червоного, чорного та білого кольору.

А м'ясо цієї породи також має свої особливості, на відміну від звичайної свинини, воно більш корисне. Це пов'язано з тим, що вони ростуть повільніше і збільшують свою вагу природніше. М'ясо і сало мангалиці має ніжну структуру і особливий смак.

Під час фестивалю мангалиці всі гості свята мають можливість скуштувати і оцінити сосиски, ковбаски та інші вироби провідних м'ясокомбінатів Угорщини.

джерело: grand-ukraine.com.ua