Капуста, буряк, морква та картопля – невід'ємна складова найпопулярнішої та найулюбленішої страви українців – червоного борщу, але ціни на ранні овочі багатьох українців сьогодні «кусають» – кілограм коштує від 20 гривень. Про це йдеться у сюжеті «Сніданку з 1+1».

Тож, щоб зварити борщ із м'ясом, українцям доведеться віддати близько 70-80 гривень за трилітрову каструлю.

Як пояснили в Українському клубі аграрного бізнесу, таке здорожчання зумовлене посухою, адже фермерам доводилося більше поливати рослини, щоби виростити врожай.

Своєю чергою продавці на базарах запевняють, щойно погода стабілізується – ціни на овочі впадуть і борщовий набір подешевшає.

«Якщо всі погодні умови нормальні – ціна стабільна і не дуже висока... А якщо буде сильна жара або йтимуть зливи, тоді піднімаються ціни відповідно», – зазначила продавець одного зі столичних ринків Людмила.

 

«Вголос»