З початку 2020 року в Україні на 12 % впала ціна на курячі стегна та філе. Про це свідчать дані Держстату.

Зокрема, наприкінці минулого року один кілограм філе коштував 100 гривень, а цьогоріч – 88 грн/кг.

У відомстві зазначили, що в нашій державі вже четвертий місяць поспіль продовжує знижуватися вартість курятини. З початку карантину тушка курки здешевіла на 3,5 %, а філе – на 4,3 %.

У свою чергу, інші види м’яса дорожчають. Свинина додала у ціні 2 %, а яловичина – 6 %.

В цьому році найбільше зросли ціни на гречку (+30 %) та яблука (+20 %).

Як писав "Вголос", ціни на продукти в Україні злетіли угору, що і на скільки додало в ціні.