Як повідомляють у Головному управлінні статистики у Львівській області, у лютому інфляція в області, проти попер нього місяця, склала 0,4%. У порівнянні з груднем 2013 року цей показник зріс на 0,7%. Продукти харчування за два місці 2014 року на Львівщині зросли в ціна на 1,4%, зокрема за лютий – на 0,9%.

У лютому 2014 року на споживчому ринку України та Львівської області спостерігалось зростання споживчих цін. Індекс споживчих цін становив в Україні 100,6%, у Львівській області – 100,4%.

Найбільший ріст цін спостерігався на фрукти, у середньому на 12,3%, а саме: на 19,2% подорожчали банани, на 13,9% – виноград, на 12,7% – яблука, на 10,1% – цитрусові, на 9,1% – ківі.

Суттєво подорожчали овочі – на 5,8%. Зокрема, на 30,3% зросли ціни на капусту, на 14,6% – моркву, на 9,9% – буряк, на 8,6% – перець солодкий, на 6,6% – цибулю ріпчасту, на 6% – картоплю.

З хлібопродуктів піднялись ціни на борошно – на 1,1% та окремі види круп: пшоно – на 1,1%, пластівці вівсяні – на 1,4%. Крім цього, на 2,6% подорожчали вареники, пельмені, хліб – на 0,3%.З олії та жирів на 2,4% подорожчало масло вершкове, на 3,2% – спреди. Разом з тим, на 0,8% подешевіла олія соняшникова.

Ціни на цукор упродовж місяця зросли загалом на 2,4%, крім цього на 1,7% подорожчав мед, на 1,3% – шоколад, на 1,1% – карамель.

З молочних продуктів зросли ціни на сметану – на 1,5%, сир і м’який сир – на 1%, молоко – на 0,4%. Проте, яйця курячі знизились в ціні на 13%.

Серед інших товарів також помітно зросли ціни на соки фруктово-ягідні – на 2,1%, молочні суміші для дитячого харчування – на 1,9%, спеції – на 1,3%. 

иба та рибопродукти подешевіли загалом на 0,6%. Серед товарів цієї
групи найбільше знизились ціни на рибу морожену – на 1,4%, крабові палички – на 1,5%.

Натомість, морепродукти подорожчали на 2,7%, скумбрія копчена – на 1,8%.

У групі м’ясо та м’ясопродукти знизились ціни на свинину – на 0,9%, птицю – на 0,8%. Водночас, яловичина подорожчала на 0,1%, ковбасні і м’ясні вироби, субпродукти у середньому подорожчали на 0,5%.

Алкогольні напої подорожчали у середньому на 0,3%, тютюнові вироби – на 1,2%.